Hozzávalók 8 adaghoz:
1 mokkáskanál Stevia
3,5 dl gabonatej
1 csipet só
6 dl biotejszín
1 rúd vanília
Elkészítés:
Egy lábasban folyamatos kevergetés közben forraljuk fel a tejet! Lassan adagoljuk hozzá a stevia port és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik! Vegyük le a a lábast a tűzről és adjuk hozzá a sót, a tejszínt és a vaníliát (a vaníliarudat kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, s ezt alkalmazzuk)! Keverjük össze, takarjuk le és tegyük hűtőszekrénybe! Miután lehűlt, tegyük a fagyasztóba!
Hozzávalók:
kb. 100 g tönkölyliszt (3/4 pohár)
kb. 100 g teljes kiőrlésű liszt (3/4 pohár)
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet tengeri só
3 evőkanál ~ kb. 25 g őrölt lenmag
0,5 kávéskanál stevia
2 érett banán, jól összetörve villával
2 db tojás
2 evőkanál árpamaláta vagy 1 evőkanál finomítatlan nádcukor
125 ml rizstej vagy mandulatej (1 fél pohár)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tönköly- és a teljes kiőrlésű lisztet keverjük össze, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a steviát, s tegyük félre egy tálba. Egy külön tálban keverjük össze a banánt, a tojást, az árpamalátát (nádcukrot) és a növényi tejet, majd keverjük hozzá az első tálhoz. A muffinsütő formát vagy tepsit olajozzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral, majd 3/4 részig töltsük meg a tésztával. Kb. 15-20 percen át süssük. Az idő leteltével egy villát vagy hústűt a tésztába szúrva ellenőrizhetjük a sütés állapotát - ha tisztán húzzuk ki a sütiből, kész is van a banános muffin!
Hozzávalók:
1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
1 bögre zabpehely
3 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál só
2 teáskanál fahéj
0,5 teáskanál szerecsendió
1 teáskanál stevia kivonat
1 tojás
3/4 bögre gabonatej
1/4 bögre olvasztott vaj vagy kókuszzsír
1 közepes meghámozott és feldarabolt alma
3/4 bögre mazsola
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A búzalisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót és a stevia port keverjük össze egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a vajat (kókuszzsírt), az almát és a mazsolát. A száraz összetevőket fokozatosan keverjük össze a folyékony összetevőkkel. Amikor a massza összeállt, a tésztát kivajazott muffin formákba kanalazzuk, majd 15-20 percen át sütjük.
Hozzávalók:
4 db tojás
1 csapott kávéskanál stevia por
250 g mascarpone
1 kupaknyi rum
babapiskóta
1 adag kávé
kakaópor
Elkészítés:
A tojássárgájához adjuk hozzá a steviát, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és a rumot, s óvatosan keverjük bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy sor babapiskótát öntsünk le kávéval, majd a masszával, s így folytassuk tovább rétegenként. A tetejét kakaóporral szórjuk meg, majd egy napig tároljuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk! :)
Az Éden prémium Stevia tabletta nagyjából 50-szer édesebb a cukornál, teljesen mellékízmentes növényi édesítő.
A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.
Apró tablettás kiszerelésben a természetes Stevia levél kivonat édesítő erejével. Kávé, tea, italok ízesítésére. Sütéshez, főzéshez is használható.